Trainingen / Workshops

Zorg goed voor je lichaam, het is de enige plek waarin je altijd moet leven

Geregeld biedt ik vanuit mijn praktijk workshops & trainingen aan met als doel de verbinding met jezelf te ver­sterken en een helende beweging op gang te brengen. De workshops zullen een com­binatie zijn van lichaamsgerichte oefeningen en opstellingen met als doel je bewust te maken van het contact met je lijf.

Praktijkvoorbeeld:

“Ze geeft aan dat ze de laatste jaren geregeld last van haar keel heeft. Niet in de vorm van keelpijn, maar vooral bij het slikken voelt het onaangenaam. Op mijn vraag of ze de bereidheid heeft om samen met mij te onderzoeken wat deze klacht haar wil vertellen zegt ze volmondig “ja” waarna ze aangeeft het ook heel spannend te vinden.

Gedurende de opstelling wordt zichtbaar dat de pijn in haar keel resoneert met een groot geheim wat ze al bijna 40 jaar bij zich draagt. Als klein meisje is haar mond gesnoerd en haar het zwijgen op gelegd.

Voor het eerst in 40 jaar doorbreekt ze in deze veilige setting het zwijgen. Met behulp van liefdevolle aanmoediging en de verbinding met haar innerlijke kracht spreekt ze uit wat ze nu voelt en wil zeggen.

Wanneer ik haar vraag hoe het nu in haar keel is geeft ze aan meer ruimte te voelen. Bij dit besef zijn er tranen van ontroering omdat ze zich voor het eerst in 40 jaar dit geheim hardop heeft uitgesproken.

We zijn er stil van.. We zijn allemaal geraakt door de diepte van de opstelling en de bereidheid van deze vrouw die ondanks haar spanning toch besloot het aan te gaan”.

4 maanden later laat de deelneemster mij weten via de mail dat haar keel op wonderbaarlijke wijze nog steeds open is.

Het overkomt mij nog vaak dat ik geroerd ben door de bereidheid en de dapperheid van zowel mannen als vrouwen om dit proces aan te gaan. Dat je van te voren niet weet wat zichtbaar gemaakt wordt in het veld en/of voelbaar is in het lijf. Dat de kracht van het liefdevol aanwezig blijven, bij dat wat zichtbaar wordt gemaakt en voelbaar is in de opstelling/lijf, dat daar de helende beweging plaats kan vinden. Waardoor er een bewustwording op gang komt, klachten kunnen verminderen en in bovenstaande geval zelf kunnen verdwijnen.

Werkwijze workshops:

Lees meer